Ekspertgruppe uten ekspertene

Kjære Torbjørn Røe Isaksen!

Jeg er kanskje litt over middels interessert i hvordan skoletilbudet til barn og unge med nedsatt funksjonsevne fungerer. Jeg har selv en sønn som får spesialundervisning, og jeg kunne ha sagt mye om det. Men akkurat den historien skal jeg spare deg og leserne for nå.

Jeg prøver å være glad minst en gang hver dag, og det lykkes jeg stort sett med.
Og jeg ble veldig glad da det 6. mars i år kom en pressemelding hvor regjeringen setter ned en ekspertgruppe som skal gi råd om hvordan barn i skole og barnehage skal få et bedre tilbud, for å få den hjelpen de har krav på.

«Ekspertgruppen skal bidra til at barn og unge med behov for ekstra hjelp eller spesialundervisning, får tilbud av høy kvalitet. Alle barn og unge skal være en del av et inkluderende barnehage- og skolemiljø, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.»

Jeg er helt enig med deg i dette, Torbjørn. Men hvorfor i huleste, heiteste skal ikke de som opplever utfordringene på kroppen, eller er pårørende, få lov til å være med i denne gruppa?

Her skuffet du meg skikkelig. Det er fint at professorer, direktører og lektorer skal delta, men jeg synes dere også må få inn familienes perspektiv.

Jeg håper du og dine lytter til FFO , SAFO og andre som også tidligere har påpekt dette, og får inn noen som kan representere brukerne i denne saken.

Skjerpings Tobben! Det synes jeg faktisk vi fortjener!

Annonser

Én kommentar til «Ekspertgruppe uten ekspertene»

  1. Hei, Marthe. Nå fant jeg ut av hvor jeg legger til komentarer. Har ikke rukket å lese så mye av det, men kommer sterkt tilbake etter hvert. Råd 1, Tenk på alt det positive du tross alt er med på å skape.
    råd 2. Du er heldig som tross alt får ha barnet ditt hjemme
    råd tre. Gi aldri opp.
    Bare for å ha det sagt: jeg tror jeg forstår utfordringene til deg og din famile. Kvelden oppfordring. Gi inn på min hjemmeside og blogg. Ta en titt så tar vi gjerne en pepptalk og en kaffekopp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *